Hallituksen jäsenet

Hallituksen jäsenet johtavat Suomi-Intia-Seuraa. Hallitus valitaan kerran vuodessa yhdistyksen syyskokouksessa. Kokous on avoin seuran jäsenille ja kutsu lähetetään kaikille jäsenille. Jokaisella jäsenellä on äänioikeus syyskokouksessa. Syksyllä 2022 varsinaisessa yhtiökokouksessa Shefali Arora valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi. Hallitukseen kuuluvat myös seuraavat jäsenet: Tiina Karjalainen, Markku Lemmetty, Irma Sippola, Rajiv Arora, Sandeep Shah ja Ashu Patpatia. Hallituksen kaikkien jäsenten profiilit löytyvät tästä.

Shefali Arora , puheenjohtaja

Olen kotoisin New Delhistä ja olen asunut Suomessa vuodesta 2022. Työskentelen Wärtsilä Oyj Abp:ssä johtaen Wärtsilä IM:n tuotesuunnittelu- ja elinkaarenhallintapalveluita maailmanlaajuisesti. Vastuullani on tarjota IT-ratkaisuja, jotka mahdollistavat teknologia- ja palveluinnovaatioiden avulla kestävän kehityksen yhteiskunnassa. Kestävä kehitys on muutenkin lähellä sydäntäni. Olen ihmisläheinen ja ratkaisukeskeinen johtaja, joka saa asiat tapahtumaan. Olen työssä käyvä perheenäiti, jolle myös vapaa-aika ja harrastukset ovat tärkeitä. Vapaa-ajallani nämä arvot heijastuvat myös persoonassani. Olen helposti lähestyttävä, luotettava ja suhtaudun ihmisiin kunnioittavasti. Nautin tapahtumien järjestämisestä, Bollywood-elokuvien katselusta, ruoanlaitosta, matkustamisesta ja suomen kielen opiskelusta. Olen ollut mukana Suomi-Intia-Seurassa 14 vuotta, joista 12 vuotta olen ollut hallituksen jäsenenä ja aktiivisesti järjestämässä erilaisia tapahtumia. Olen intohimoisesti auttanut toimimaan siltana ja rakentamaan tiiviimpiä yhteyksiä Intian, Suomen ja Suomessa olevan intialaisyhteisön välille näiden kulttuuritapahtumien välityksellä. Osana yhdistystämme annan panokseni molempiin kulttuureihin samalla kun opin koko ajan lisää suomalaisesta kulttuurista. Monien ammatillisten palkintojen ja julkisten esiintymisten lisäksi olen voittanut WODESSin Vuoden nainen -palkinnon vuonna 2018. Mottoni on: Jos haluat mennä nopeasti, mene yksin, jos haluat mennä pitkälle mene yhdessä muiden kanssa.

Tiina Karjalainen, varapuheenjohtaja

Olen Tiina Karjalainen ja työskentelen kouluttajana Profound Medical nimiselle laitevalmistajalle. Työhöni kuuluu lääkäreiden ja hoitajien kouluttaminen laitteidemme turvalliseen käyttöön ympäri maailman.
Intiassa kävin ensimmäisen kerran turistina 1988. Olin matkalla kuukauden verran kaverini kanssa. Ihastuin Intian kulttuuriin ja ihmisiin jo silloin. Olihan Intia maa, mitä ei voinut verrata mihinkään muuhun maahan. Työni puolesta minut lähetettiin Intiaan 1.5 vuodeksi vetämään uuden laitteemme kliinistä testausta. Tänä aikana tutustuin moniin uusiin ihmisiin ja Intian ihmeisiin. Joten ei ihme, että kotiin tultuani liityin Suomi-Intia seuraan. Mottoni: Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää

Markku Lemmetty, rahastonhoitaja

Olen eläkkeelä oleva lakimies ja järjestöaktiivi. Olen Ystävyysseurojen liiton puheenjohtaja. Suomi-Intia-Seura on liiton jäsenjärjestö yhdessä 52 ystävyysseuran kanssa.
Jos kaikilta kokouksilta jää aikaa niin mieluusti menen saunaan ja avantoon.
Tein opintomatkan Intiaan 2009. Ja sille tielle jäin. Liityin tietysti Suomi-Intia-Seuraan ja sitä kautta olen saanut paljon tietoa Intian kulttuurista ja hyviä ystäviä. Huippukokemukseni oli osallistua Ganges-joen Kumbh Mela -hindujuhlaan. Seurallamme on ollut hienoja tilaisuuksia esitellä Intiaa monipuolisesti. Nyt jatkan hallituksessa ja seuramme rahastonhoitajana.
-Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!

Irma Sippola, sihteeri

Olen Irma Sippola ja työskentelen valtakunnallisen Harrastamisen mallin projektipäällikkönä Helsingissä.
Vapaa-ajallani rentoudun luonnossa, valokuvaan ja matkustelen. Nämä ovat intohimojani, lisäksi olen aikamoinen elokuvissa kävijä.
Suomi-Intia seurassa olen sihteeri. Nautin kovasti vapaaehtoistyöstäni mukavien hallituksen jäsenten kanssa.
Intiassa olen matkustanut jo hyvin pitkään. Läheisin osavaltio meille on Etelä-Intian Kerala, missä myös toinen kotimme sijaitsee. Keralassa työskentelemme järjestömme www.snowcastlevalley.org parissa. Työmme kohdentuu tyttöihin ja nuoriin naisiin. Autamme heitä oppimaan digitaalisia taitoja koodauksen avulla sekä opetamme kädentaitojen designia. Järjestömme on perustettu tyttäremme muistolle, menetimme hänet Keralassa. Haluamme hänen aurinkoisuutensa ja iloisuutensa elävän työssämme.

Rajiv Arora, jäsen

Tarkoitukseni oli muuttaa vuonna 2001 pariksi vuodeksi Intiasta Suomeen työhön liittyvien tehtävien takia. Olen edelleen täällä 22 vuoden jälkeen.
Toimin yrittäjänä ja yritykseni tarjoaa projektienhallinnan palveluita Suomen suurimmille teknologia-alan yrityksille.
Rakastan Suomen luontoa ja teen tutustumismatkoja eri puolille maata. Intialaisena olen luonnollinen kriketin pelaaja. Muutama vuosi sitten innostuin golfista ja sen jälkeen olen viettänyt useita kesäpäiviä golfkentillä eri puolilla Suomea.
Lumi ja talven pimeys eivät juurikaan haittaa minua mutta lumimyrskyt ja jäiset tiet eivät kuitenkaan kuulu suosikkeihini. Pidän elokuvista, musiikista, juhlista sekä erilaisista kulttuureista. Koska minulla on kaksi kotimaata, Suomi ja Intia, on hyvin luonnollista, että kuulun Suomi-Intia yhdistykseen ja teen töitä kulttuurivaihdon parissa.

Sandeep Shah, jäsen 

Minua voisi kai todellakin kutsua maailmankansalaiseksi. Olen syntynyt Afrikassa, olen kasvanut intialaisessa kodissa ja juureni on Intiassa. Ja Yhdysvalloissa olen viettänyt pitkiä aikoja. Mutta Suomea olen aina pitänyt kotimaanani, tulinhan tänne jo 2-vuotiaana. Olen jo miltei 15 vuotta työskennellyt pääkaupunkiseudun elinvoiman kehittämisen puolesta houkuttelemalla ulkomaalaisia yrityksiä tänne investoimaan, menestymään ja luomaan työpaikkoja. Monet näistä yrityksistä ovat olleet intialaisia. Onnistuneet kohtaamiset ihmisten välillä, kulttuurit, matkustaminen, ruuanlaitto ja pitkät lenkit Suomen luonnossa koirani kanssa ovat lähellä sydäntäni.
Suomi-Intia-Seurassa haluan jatkaa Suomen ja Intian välisen kanssakäymisen lisäämistä kiinnostavan seuratoiminnan ja kulttuurivaihdon kautta ja luomalla yhteyksiä myös yksilötasolla. On ollut ilahduttavaa nähdä kuinka Suomi on enenevissä määrin noussut intialaisten tietoisuuteen mm. lisääntyneen matkailun kautta. Sama koskee niitä suomalaisia, jotka ovat kiinnostuneita Intiasta ja rohkeasti lähteneet tutustumaan tähän ihmeelliseen maahan. Senhän voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta elokuvien, musiikin ja kirjallisuuden kautta tai osallistumalla lukuisiin Intia-teemaisiin tapahtumiin mitä on tarjolla pitkin vuotta. Siitä onkin sitten todella lyhyt hyppäys paikan päällä käymiseen - 9 tuntia ja suora lento!
- Ihmiskeskeisyys, ystävällisyys, auttaminen, kunnioitus ja tasapaino -

Ashu Patpatia, jäsen

Olen syntynyt ja kasvanut Pohjois-Intiassa. Olen kotoisin suuresta perheestä ja olen tottunut aktiiviseen ja laajaan sosiaaliseen piiriin. Muutin Suomeen 30 vuotta sitten mentyäni naimisiin. Aluksi se oli kulttuurishokki, mutta lumi oli minulle jännittävä osa. Sain yhteyden Suomi-Intia-Seuraan vuonna 2002. Se oli minulle uusi alku tavata uusia ihmisiä ja levittää intialaista kulttuuria festivaalien kautta. Rakastan tapahtumien järjestämistä ja yhdistyksemme kanssa aloimme järjestää Diwali- ja muita tapahtumia.<br>Pidän seurustelusta, nautin matkustamisesta ja rakastan ruoanlaittoa.