Suomi-Intia-seura järjestää edelleen erilaisia tapahtumia jäsenillemme ja seuralle. Tiivistä yhteistyötä on ylläpidetty muiden merkittävien yhdistysten ja seurojen kanssa eri puolilla Suomea ja Intian suurlähetystössä osallistumalla niiden tapahtumiin tai järjestämällä yhdessä asiaankuuluvia tapahtumia.
Alla on kuvia ja tietoa tapahtumista viime kuukausilta.

Suomi-Intia-Seura osallistui Maailma kylässä -festivaaliin

Kestävän kehityksen festivaali, Maailma kylässä, valloittaa Helsingin Suvilahden toukokuun viimeisellä viikolla. Kymmeniä tuhansia ihmisiä houkutteleva ilmaistapahtuma tarjoaa kulttuuria laidasta laitaan, kestävän kehityksen teemoihin painottuvia keskusteluja ja innostavaa toimintaa koko perheelle.

Folklore 2024

Suomi-Intia-Seura Ry:n 75-vuotisjuhlavuoden ja Intian ja Suomen diplomaattisuhteiden 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suomi-Intia-Seura juhli 18. toukokuuta 2024 Folklore 2024 -tapahtumaa.

Folklore 2024 -tapahtuman teemana oli esitellä Intian aarteita ja juhlistaa Intian häätarinoita. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä KulttuuriEspoon kanssa Otaniemen Lukiossa Espoon Otaniemessä. Tapahtuma oli erittäin onnistunut ja sai erittäin positiivista palautetta. Tapahtumaan osallistui noin 1200-1500 kävijää.

Suomi-Intia-Seura osallistui Yoga Festival Helsinkiin 2.-3. maaliskuuta 2024!

Joogafestivaali järjestettiin Kaapelissa jo 11. kerran! Tapahtuma kokoaa joogan ja muun hyvinvoinnin harrastajat, tutkimusmatkailijat ja ammattilaiset saman katon alle.

Yoga Festival Helsinki on Pohjoismaiden suurin jooga- ja hyvinvointitapahtuma, jossa vierailee vuosittain noin 4000 kävijää.

Vuoden 2024 Yoga Festivalin teemana oli INSPIRAATIO.

Se oli loistava tilaisuus tutustua erilaisiin joogamuotoihin, meditaatioon, mindfulnessiin, pilatekseen ja muihin kiehtoviin hyvinvointiteemoihin.

Matka 2024 - Matkamessut

Matka 2024 Pohjois-Euroopan suurimmat matkailumessut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 18.-21. tammikuuta 2024. Lauantaina 20.1. klo 13.00 Suomi-Intia-Seura oli Matka 2024 -messuilla "Meet at the World" -lavalla hallissa 7. Puheenjohtajamme Shefali Arora ja Suomen entinen Intian suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde jakoivat matkavinkkejä ja kokemuksia Intian matkoista. Esittelyn jälkeen kuultiin upea Chari-tanssiesitys majesteettisesta ja kauniista Rajasthanin maasta - tanssiryhmä Nachbaliyekollectiv ja tanssiryhmä Etnica. Tanssiesiintyjien nimet: Saija Heinonen, Mari Moilanen, Amanda Mäkimurto, Annette Suvilehto, Jenni Izadi, Saara Virkkunen, Sannamari Minkkinen.

Suomi-Intia-Seuralla oli oma koju numero 7ky2 hallissa numero 7 kaikkien neljän päivän ajan 18.-21. tammikuuta 2024.

Kiitos Suomi

Tiistaina 5.12.2023 Maunula-talossa järjestettiin juhlallinen Kiitos Suomelle -tapahtuma. Koko tilaisuus järjestettiin yhteisvoimin ja järjestäjinä olivat Afrikkalaisten ja afrikkalais-eurooppalaisten yhdistys (AFAES ry), Suomi-Intia-Seura ry, Women Designed for Success -järjestö, Sierra Leonen konsulaatin Suomen suunnittelutoimisto ja Suomen Earth Angels of Finland -järjestö. Tilaisuudessa juhlittiin ja palkittiin sellaisia suomalaisia henkilöitä, järjestöjä ja yrityksiä, jotka ovat merkittävällä tavalla edistäneet maahanmuuttajien hyvinvointia ja kotoutumista. Tapahtumassa oli muotinäytös, keskusteluja ja kokemuksia kotouttamisesta. Matka Suomeen - tarinoita kotoutumisesta -keskustelussa oli mukana muun muassa vuoden 2023 pakolaiseksi valittu Berivan Suleima. Illan aikana kuultiin myös yhteiskunnallisten vaikuttajien puheenvuoroja, kuten maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Illan kruunasi Frankosu and the Familyn konsertti. Kyseessä ei ollut poliittinen tapahtuma ja tapahtumaan oli vapaa pääsy.

Diwali 2023

Suomi-Intia-seura järjesti perinteisen Diwali-juhlan 11.11.2023 Suomalaisen Yhteiskoulun, SYK:n, tiloissa Helsingissä. Juhlan mahdollistivat lukuisat vapaaehtoiset, jotka yhdessä koristivat juhlapaikan ja valmistelivat tapahtumaa. Tapahtuma sisälsi jännittävää kulttuuriohjelmaa, hauskoja leikkejä, herkullista intialaista ruokaa, pelejä ja paljon hauskaa.

Tapahtuma oli loppuunmyyty, ja siihen osallistui iloisesti lähes 700 vierasta, esiintyjää ja vapaaehtoista. Lämmin kiitos kaikille, yhdessä teimme ikimuistoisen tapahtuman. Tervetuloa osallistumaan ensi vuoden Diwali-juhlaan, joka järjestetään marraskuussa 2024.

Diwali, joka tunnetaan myös nimellä valojen juhla, on elinvoimainen ja iloinen juhla, jolla on erityinen paikka miljoonien ihmisten sydämissä. Diwali-juhlaa vietetään laajalti Intiassa ja intialaisten diasporassa ympäri maailmaa, ja se ajoittuu yleensä loka- tai marraskuulle. Juhla symboloi valon voittoa pimeydestä ja hyvän voittoa pahasta. Koteja ja julkisia tiloja koristavat häikäisevät valot, diyat (öljylamput) ja kynttilät, jotka luovat lumoavan väriloiston. Tunnelmaa rikastuttavat lisäksi oviaukot koristavat monimutkaiset rangoli-kuviot, jotka on tehty värillisistä jauheista, riisistä tai kukkien terälehdistä.

Yksi Diwalin tunnusmerkeistä on yhteishenki, jota se edistää perheiden ja yhteisöjen keskuudessa. Ihmiset kokoontuvat yhteen jakamaan herkullisia aterioita, vaihtamaan makeisia ja nauttimaan iloisesta ilmapiiristä. Perinteisiä intialaisia makeisia, niin sanottuja "mithaita", valmistetaan ja jaetaan, mikä tuo juhlallisuuksiin ihastuttavaa makeutta.

Lahjojen antaminen on toinen Diwali-juhlien perinteistä, ja se symboloi rakkauden ja hyvän tahdon vaihtoa. Perheet ja ystävät vaihtavat lahjoja kiintymyksen ja arvostuksen osoituksena. Ilotulitteet ja sähikäiset valaisevat yötaivaan ja luovat näyttävän visuaalisen näytöksen, joka lisää juhlamielialaa.

Diwali ei ole vain uskonnollinen juhla, vaan rajat ylittävä kulttuurijuhla. Se kokoaa erilaisista taustoista tulevat ihmiset yhteen juhlimaan toivon, positiivisuuden ja valon voiton yleismaailmallisia arvoja. Diwalin merkitys ylittää sen uskonnolliset juuret, ja se on maailmanlaajuinen symboli ilosta, yhtenäisyydestä ja hyvyyden kestävästä voimasta.

Kansainvälinen joogapäivä

Suomalais-Intialainen Seura osallistui joogapäivän viettoon järjestämällä maailman pohjoisin joogatapahtuma Ounasvaaran rinteillä Rovaniemellä ja tapahtuman Keralassa, Etelä-Intiassa. Molemmat tapahtumat olivat 21. kesäkuuta 2023. Ounasvaarassa tapahtuma järjestettiin yöttömän yön valossa. Napapiirillä sijaitseva Rovaniemi oli hyvin valmistautunut vastaanottamaan jooga-tervehdyksen Keralasta.

Keralassa suomalais-intialainen yhteiskuntakumppani on helsinkiläinen kansalaisjärjestö SCV, Snowcastle Valley www.snowcastlevalley.org yhteistyössä SISP Sebastian Indian social project www.sisp.in kanssa, joka toimii Keralan eteläosassa Kovalamin alueella. Joogaa johti opettaja Radhakrishnan Ramakrishnan ja siihen liittyivät SISP:n toisen muutosopetuksen opiskelijat.

Folklore 2023

Suomi-Intia-Seura Ry järjestää Folklore 2023 -tapahtuman, jonka tarkoituksena on tutustua Intian kansantaiteeseen ja perinteisiin. Olemme yksi vanhimmista ystävyysseuroista, joka on nyt viettämässä 75-vuotisjuhlaa. Tämän "Intian aarteet" -tapahtuman tarkoituksena on esitellä Intian rikkaan kulttuurin ja perinnön kansantaidetta ja perinteitä. Ensimmäinen Folklore-tapahtuma järjestettiin sunnuntaina 21. toukokuuta 2023 Espoon kansainvälisessä koulussa, Lillhemtintie 1, 02250 Espoo. Tapahtumaan oli vapaa pääsy. Tapahtuma oli koko päivän tapahtuma klo 10:00-17:00.

Tapahtuman korkean tason aikataulu:

10.00 – 13.00 Hyvinvointi työpajat; jooga-, taide- ja musiikkityöpajat. Ruokaosastoja ja taidenäyttely sekä taideteoksia oli esillä.

13.00 -15.00 Auditoriumin esityslavalla oli kansanperinne esityksiä ja tarinoita.

15.30 – 17.00 Hyvinvointi työpajat; Ayurveda, taide- ja musiikkityöpajat. Ruokaosastoja ja taidenäyttely sekä taideteoksia oli esillä.

Folklore tapahtuman teema 2023: Eri alueiden festivaalien esityksiä. Meillä oli ruokaosastoja, joissa oli tarjolla aitoja perinteisiä ruokia eri Intian alueilta. Vapaaehtoiset työntekijät muodostivat tehokkaan ja omistautuneen suunnittelu- ja toteutustiimin. Päivän aikana oli 100+ esiintyjää eri esityksissä ja 750+ osallistujaa vieraili Folklore 2023 tapahtumassa. 

YHTIÖKOKOUS - Kevät AVuosittainen yhtiökokous of Finnish Indian Society pidettiin Helsingissä 18. huhtikuuta 2023 Oodi Keskustakirjasto. Nämä olivat tärkeimmät kokouksen esityslistalla olevat aiheet:

  • Edellisen vuoden vuosikertomus ja tilinpäätös esiteltiin ja hyväksyttiin.
  • Hallitus oli tehnyt ehdotuksen joidenkin sääntöjen artiklojen tarkistamisesta. Muutoksista keskusteltiin ja ne hyväksyttiin. Tarkistetut säännöt toimitetaan Patentti- ja rekisterihallitukselle.

Ayurvedaa Skandinaviassa : Varsinaisen kevätkokouksen ohjelman jälkeen Ayurveda asiantuntija Bhawna Sharma kertoi meille Ayurvedasta. Luennon pääteema oli kertoa Ayurvedinen näkökulma liittyen terveelliseen ravintoon sekä antaa ohjeita vuodenaikojen muutosten aiheuttamiin haasteisiin.

Mahdollisuuksien torilla Tampereella 18.5.2023 - Suomi-Intia-Seura osallistui Tampereella FINGOn järjestämään tapahtumaan, missä kansalaisjärjestöt esittelivät toimintaansa. Seuramme oli mukana Ystävyysseurojen liiton osastolla ja esittelimme toimintaamme. Vaikka ilmat olivat vaihtelevat niin 900 henkeä vieraili Väinö Linnan aukiolla. Tunnelma oli pienestä sateesta huolimatta lämminhenkinen ja iloinen, kuten kuvista voitte päätellä.

Maailma Kylässä-festivaali, 27-28.5.2023 Suvilahti, Helsinki - Maailma kylässä -festivaali houkutteli Helsingin Suvilahteen lauantaina 27 000 ja sunnuntaina 22 000 kävijää. Ensimmäistä kertaa Suvilahdessa järjestetty kansalaisvaikuttamisen festivaali onnistui erinomaisesti aurinkoisissa ja leppoisissa tunnelmissa.  

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ja satoja organisaatioita keräävä kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestettiin 27.–28.5.2023 Helsingin Suvilahdessa teemalla Muutosvoima!

Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Fingo ja sen jäsenjärjestöt tekevät työtä, jotta elämä olisi reilumpaa − ihan kaikkialla. Pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoministeriö ja Maailman Kuvalehti.  

"Festivaalin teemaa, Force for Change, korostettiin todella hyvin, ja festivaalilla oli monia vaikuttavia ja koskettavia hetkiä. Henkilökohtaiset tarinat siitä, miten yksilöt ja yhteisöt pystyvät vaikuttamaan ja onnistuvat muuttamaan maailmaa, olivat valtavan kiehtovia ja antoivat ajattelemisen aihetta", Korpi sanoo. Näytteilleasettajien osastoilla oli vilkasta koko viikonlopun ajan, 50 ruokamyyjää myi tuhansia ruokia ja Kids' Corner oli erittäin suosittu.

Suomi-Intia-Seura ry oli mukana tapahtumassa koko viikonlopun omalla osastolla, jossa vieraili runsaasti Intiasta kiinnostuneita festivaalivieraita. Hallituksen jäsenet esittelivät seuran toimintaa ja jakoivat tietoa Intiasta. Myynnissä oli Intia aiheisia kirjoja, ruokamaistiaisia sekä mahdollisuus ottaa henna tatuointi.